неділю, 19 вересня 2021 р.

Метрика Збризького костелу за 1836 рік

Копія: ДАЖО, ф.178, оп.51, спр.145,  арк.202-226зв.;

 

Хрещення

3 квітня, Кароль, син шляхетних Марціна та Анни Przybodoskich, однодворців. Хресні: шл. Станіслав Косєцкі та шл. Анна Кузицька.

12 квітня, Маріанна, донька селян Вінцентія та Францішки Деліковських. Хресні: шл. Даніель Крушельницький та шл. Зофія Дибоска.

1 липня, Павліна, шл. Якоба та Тереси з Чарнецьких Славінських. Хресні: сел. Міхал Божемських та сел. Маріанна Кравчик.

11 серпня, Ян, сел. Францішка та Маріанни Сітарчинів. Хресні: сел. Дмитро Ігнатків та сел. Маріанна Зимакова.

4 жовтня, Юзефа, народжена 1811 року, донька шл. Юзефа та Теклі з Левандовських Студзінських. Хресні: ясно вельможні Владислав Кросноский граф, з вельможною Йоанною подружжя; вельможний Вінцентій Сві..скі, з ясновельможною Зофією Красновсько.

13 жовтня, Кароліна, шл. Василія та Маріанни з Чарнецьких Крушельницьких. Хресні: шл. Станіслав Косєцкий з Антоніною Божемською.

6 листопада, Михалина, сел. Яна та Катерини (прізвище не читається). Хресні: сел. Григорій Михайлів та Анна Приборовська.

12 грудня, Миколай, шл. Онуфрія та Маґдалени з Карбовських Бжезовських. Хресні: вельможні Тадеуш Жепка з вельможною панною Матильдою Хлєбовською.

16 грудня, Анастасія, сел. Мацея та Агафії Мацеївих. Хресні: сел. Франко Сітарчин та Євдокія.

 

Шлюби

2 лютого, сел. Станіслав Маркевич, 21 рік, та сел. Аполонія (не чит. прізвище), 19 років. Батьки молодого: Якуб та Розалія Маркевичі; батьки молодої: Якуб та Аґнєшка (не чит.). Свідки: Гринько Скарим та Ґабрікль Хліп

26 квітня, сел. Томаш Бартків, 23 роки та Аґнєшка Кучерова, 18 років. Батьки молодого: Себастіян та Маріанна Барткові батьки молодої:  Василь та Аґнєшка Кучерові. Свідки: Григорій Скорий та Ян (прізвище не читається).

17 травня, сел. Дмитро Гриньків, 25 років, та сел. Аполонія Маркевич, вдова, 20 років. Батьки молодого: Григорій та Анна Гриньків; батьки молодої: Аполонія Маркевич, вдова. Свідки: Василь Скривулець та Дмитро Беднар.

17 травня, шл. Григорій Соколовський, вдівець, 65 років, та шл. Чарнецька Маґдалена, вдова, 59 років. Батьки молодого: шл. Ян та Маріанна з Вітвіцьких Соколовські; батьки молодої: шл. Юзеф та Маріанна Адомовичі. Свідки: Григорій Кречковський та Ян Монастариський.

 

Поховання

26 квітня, сел. Станіслав Маркевич, помер від гарячки. Залишив вдову Аполонію. Мав 24 роки від народження.

26  червня, сел. Марцін Стахів, помер від пухлини. Залишив вдову Анну. Мав 36 років від народження. Залишив синів Фелікса та Миколая.

7 вересня, шл. Анна, дружина Петра Брайчевського. Мала 62 роки від народження. Залишила доньок Тересу та Розалію.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар