понеділок, 27 вересня 2021 р.

Метрика Збризького костелу за 1838 рік

Копія: ДАЖО, ф.178, оп.51, спр.195, арк.254-281;

 

Хрещення

 5 березня, Юзеф, син селян Дмитра та Аполонії Шимків. Хресні: сел. Томаш Собків та Домка Земакова.

11 липня, Аніела, донька сел. Вінцентія та Францішки Деліковських. Хресні: сел. Олександр Куніцький та шл. Анна Ґрубіцька.

2 вересня (нар. 14 квітня), Гемільда-Катерина-Єва, донька вельможних Юліана та Пелагії з Даровських Сабінських, власників частини містечка Збриж. Хресні: ясновельможний Герман Ланґ, колишній кавалер подільського кримінального суду; ясновельможна Юліанна Стажинська, хорунжина подільська; допомагали: Ян Красовський та я.в. Ядалія Стражинська.

23 вересня, Текля, донька сел. Томаша та Аґнєшки Бартків. Хресні: сел. Дмитро Олексів та Анна Скралів.

21 жовтня, Маріанна, донька шл. Онуфрія та Маріанни з Карбовських Бжозовських. Хресні: шл. Тадеуш Жепка та Матильда Хлебовська.

6 грудня, Микола, син шл. Якуба та Тереси з Чарнецьких Словінських. Хресні: хресні: шл. Юзеф Зажицький та нна Ґробіцька.

14 грудня, Ян, син шл. Яна та Маріанни Приборовських. Хресні: шл. Ян Грабовецький та Анна Крушельницька.

 

Шлюби

 1 травня, шл. Войцех Іваніцький, вдівець, 45 років, та шл. Текля, 39 років. Батьки молодого: шл. Ґжеґож та Аполонія з Васильківських Іваніцькі; батьки молодої: шл. Юзеф та Маріанна з Ґродзьких Димовські. Свідки: шл. Бенедикт Монастирський та шл. Ян Блонський.

25 червня, вельможний Міхал Зажчинський, 30 років, та вельможна Гелена Вацовська, 20 років. Батьки молодого: вельможні Якуб та Маріанна з Регульських; батьки молодої: вельможні Томаш та Кароліна з Корбецьких Вацовські. Свідки: вельм. Вячеслав Регульський та Адольф Михайловський.

26 червня, шл. Францішек Славський, вдівець, 45 років, та шл. Кароліна Мілеська, 19 років. Батьки молодого: шл. Томаш та Магдалена Славські; батьки молодої: шл. Ґжегож та Маріанна з Бродніцьких Мілеські. Свідки: Ян (прізвище не читається) та Махіл Борз??ський.

26 червня, шл. Юзеф Зажицький, 22 роки, та шл. Францішка Чернецька, 17 років. Батьки молодого: шл. Шимон та Юстина з Іваніцьких Зажицькі; батьки молодої: шл. Мацей та Саломея Лесньович Чернецькі. Свідки: шл. Анджей Монастирський та шл. Кароліна Зажицька.

 

Поховання

 12 лютого, сел. Маріанна, дружина Яна Дмитрового. Вік – 40 років. Залишила: синів: Лукаша та Олексу, та доньок: Катерину, Зофію та Гелену.

20 квітня, шл. Мацей Юрковський, чоловік Юліанни з Громніцьких. Вік – 59 років. Залишив сина Андрія, та доньок: Катерину та Гонорату.

19 травня, шл. Ґжеґож Кшечковський, чоловік Анни. Вік – 63 роки.

23травня, сел. Андрій Кляшторний, чоловік Маріанни. Вік – 80 років. Залишив доньку Ксенію.

5 вересня, сел. Якуб Маркевич, вік 70 років.

27 вересня, шл. Ян Кульпінський, чоловік шл. Зофії. Вік – 66 років. Залишив синів: Міхала, Кароля та Еліаша.

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар