четвер, 21 липня 2022 р.

Метрична книга Збризького костелу за 1907 рік

Копія: ДАХмО, ф.17, оп.1, спр.289.

 Хрещення

7 січня, Станіслав, син селян Фоми та Катерини Величків. Хресні: сел.Петро Хлипа та Михалина Сітарчук

13 березня, Володимир, син селянки Емілії Москалюк. Хресні: сел.Йосиф Вишинський та Розалія Подлісна.

1 квітня, Михайло, син селян Петра та Олени Хлипів. Хресні: сел.Михайло Величко та Павліна Рога.

13 листопада, Броніслава, донька селян Михайла та Агнєшки Величків. Хресні: сел.Станіслав Подлісний та Михалина Сметана.

 

Шлюби

25 лютого, селянин Антон Гарбузовський, 42 роки із Збрижа та селянка Марія Ковальчук, 26 років з Андріївки. Батьки молодого: сел. Петро та Марія Гарбузовські; батьки молодої: Микола та Петронії Ковальчуків. Свідки: сел.Петро Зимак та Павло Ковальчук.

22 липня, селянин Антон Барчук, 18 років з Жабинців, та селянка Павліна Гарбузовська, 17 років із Збрижа. Батьки молодого: сел.Павло та Юстина Барчуки; батьки молодої: сел.Казимир та Анна Гарбузовські. Свідки: сел.Станіслав Гарбузовський та Петро Хлипа.

 

Смерті

1 лютого, Марія, донька селян Йосифа та Аполонії Деліховських. Пів року, померла від чорної хвороби.

12 лютого, селянин Фома Гарбузовський, залишив дружину Марію, синів: Мартина, Станіслава та Франца, та доньок: Михайлину та Теклю. Мав 60 років, помер від внутрішньої хвороби.

22 лютого, Антон Михайльський, міщанин м.Хотина, вдівець по Доміцелі, залишив сина Петра та доньок: Кароліну Опольську, Рафаліну Подвисоцьку та Емілію. Мав 90 років, помер від старості.

14 березня, Євгенія, донька австрійських підданих Франца та Анелі Гранковських. Мала півтори року, померла від чорної хвороби.

12 квітня, на хуторі Вигода померла Леонтіна Вілінська під час пологів. Мала 30 років. Залишила чоловіка Антона Білінського та дітей Казимира та Юзефу.

5 листопада, в селі Чагарівка помер дворянин Іполіт Беднаровський, мав 80 років. Вдівець по Анні з Ліпських, залишив синів: Сигізмунда, Олександра та доньок: Ядвігу Дмитрович, Броніславу та Вікторію.