неділю, 6 січня 2019 р.

Король Сиґізмунд І Старий дозволяє Янові Скорошевському, підстарості скалецькому, збудувати млин на річці Збруч в селі Бережанка та володіти ним пожиттєво. Краків, 2 червня 1530 року

Регеста: MRPS, p.IV, №5688;
Згадка: AGAD, MК 44, s.477.

____________________________________________________________________________




Consensus nobilis Joannis Skoroschowski.

Anno et loco quibus supra, feria quinta proxima ante festum Penthecosten, Sacra Regia Mtas nobili Joanni Skoroschowski, vicecapitaneo skalensi, in villa sua [..] Brzezany, tenute sue, molendinum, in terris Podolie in fluvio Zbrucz sittum, construere et erigere admisit; in quo molendino ipsemet et incole ville regie prefate Brzezany subditique sui frumenta cuiuslibet grani, molere poterit duntaxat ad tempora vite ipsius Joannis Skoroschowsko extrema. Littere in forma cancellaria solita extradite.
Relatio eiusdem cuius supra.


Переклад:


Згода шляхетному Йоану Скорошовському

Року та місця того самого, що і вище, в найближчий четвер перед П’ятидесятницею, Священна Королівська Величність дозволив шляхетному Йоанові Скорошовському, скальському підстарості, спорудити та звести млин в своєму селі Бережанці, його тенуті, що знаходиться в Подільському воєводстві на річці Збруч; в цьому млині він сам та мешканці згаданого королівського села Бережанка та піддані зможуть молоти зерно будь-якого збіжжя, (володітиме млином) лише до кінця життя його. Грамота у звичайній канцелярській формі.




Немає коментарів:

Дописати коментар