суботу, 18 вересня 2021 р.

Метрика Збризького костелу, 1835 рік

Копія: ДАЖО, ф.178, оп.51, спр.145, арк.175-201;

 

Хрещення

10 березня, Юзеф, син шляхетних Теодора та Маґдалени з Росіцьких Заблонських. Хресні: шляхетні Петро Кульчицький та шл. Анна Курушельницька.

12 березня, Кароль, син Яна та Евдокії Кульпінських, однодворців. Хресні: шл. Еліаш Галушчинський та шл. Анна Пшиборовська.

16 березня, Емілія, донька вельможних Яна та Коніґунди з Цєхановських Лушинських. Хресні: вельможний Томаш Вацовський та вельможна Йоанна Корбельська (184).

21 червня, Фелікс, син вельм. Антонія та Маріанни з Сорокоських Вишинських, однодворців. Хресні: вельм. Станіслав Росіцький та вельм. Катерина Сароковська.

15 липня, Ян, син селян Мацея та Катерини Сетарчуків. Хресні: Юзеф Бучацький та Катерина Штилицька.

29 жовтня, Владислав, син шляхетних Махіла та Зофії з Ґулковських Коссовських. Хресні: шл. Ян Сєдлініцький та шл. Кунеґунда Лучинська.

 

Шлюби

10 лютого, шл. Миколай Кшеменецький, 25 років, та шл. Анна Білінська, 24 роки. Батьки молодого: Мацей та Анна Кшемінські; батьки молодої: Ян та Тереса Білінська. Свідки: шл. Ґжеґож Косінський та шл. Ґабріель Ружицький та ін.

17 лютого, шл. Миколай Пшиборовський, 28 років, однодворець, та Францішка Белзецька, 27 років. Батьки молодого: шл. Ян та Анастасія з Любецьких Пшиборовські; батьки молодої: Данило та Маріанна Белзецькі. Свідки: шл. Войцех Дусінський та шл. Юзефа Куліґовська.

 

 

Поховання

24 лютого, сел. Аґнєшка, донька сел. Якуба та Розалії Маркевичів; 15 років, померла від сухот.

12 березня, шл. Кароліна з Леснєвичів, дідичка частини Збрижа; померла під час пологів в м.Збриж. 38 років. Залишила вдівця Станіслава  Островського, суддю граничного. Також синів: Леонарда та Леопольда, та доньок: Лорету та Еліґію. (200)

13 травня, сел. Антоній Собко; 29 років; залишив вдову Оксану та сина Павла.

23 червня, сел. Анна, від старості; 70 років. Залишився вдівець Ян Хлипий, та сини: Ян, Францішекк та донька Гелена.

14 липня, немовля Єльжбієта, селян Мацея та Аґати Якубів; мала від народження пів року.

8 листопада, сел. Мацей Величків, помер від гарячки; 46 років. Залишив вдову Маріанну та синів: Казимира, Томаша та Вавжинця.

14 листопада, сел. Юстина Лісковіцька, 50 років. Залишила синів: Петра та Андрія.

25 листопада, шл. Маріанна Ґонсношевська, невідомої парафії, донька НН Ґоншевських.

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар