пʼятницю, 14 травня 2021 р.

Метрика Збризького костелу, 1829 рік

Копія: ДАЖО, ф.178, оп.51, спр.145, арк.55-94.


Хрещення

1 лютого. Юзеф, син селян Антонія та Аґнєшки Крепякових; хресні: шляхетні Антоній Ревінський та шл. Анна Розоловська.

20 березня. Людвіка, донька шляхетних Якуба та Маґдалени з Карп?ських Островських; хресні: (не записано).

29 березня. Юзеф, син вельможних Александра та Зофії Бленських Карасевських, поручника військ королівських; хресні:  вельможний Теодор Нєсонський, вчитель парафіяльної Збризької школи, та вельможна Ельжбієта Сєнкєвіч; помагали шл. Антоній Ровінський та Маріанна Блонська.

16 квітня. Валентій, син шл. Яна та Аґнєшки з Думанських Пашкевичів; хресні: шл. Василій Квятковський та Маріанна Соколовська.

27 червня. Петро, син селян Матеуша та Маріанни Бартків; хресні: сел Дмитро Олексів та Анна Сотникова.

29 червня. Петро, син шл. Антонія та Маріанни з Сероковських Вишинських; хресні: шл. Міхал Козловський та Анна Арловська; помагали: шл. Даніель Крушельницький та Тереса Крижановська.

22 липня. Платон, син селян Мацея та Аґати Локаїв; хресні: сел. Ян Остапів та Євдокія Урицківа.

22 липня. Теофіл, тих же; хресні: сел. Остап Блажка та Євдокія Міхалезицька.

22 вересня. Ян, син шл. Яна та Маріанни з Кілінських Сєдльніцьких; хресні: шл. Антоній Сєдльніцький та Леовра Мельхерова; помагали: шл. Миколай Курляковський та Петрунеля Сєдльніцька.

5 жовтня. Миколай, син шл. Фелікса та Анни з Манастирських Куратковських; хресні: шл. Петро Мрочковський та Зофія Диковська; помагали: шл. Павло Маркевич та Саломея Чарнецька.

6 листопада. Вікторія, донька міщан Вінцентія та Францішки з Пухальських Доліковських; хресні: шл. Фелікс Квятковський та Елізабета Ше?неверкова; помагали: шл. Маріанна Жуковська та міщанин Якуб Ґокановський.

6 грудня. Миколай, син сел. Шимона та Зофії Добровольських; хресні: шл. Данієль Круп??нецький та сел. Катерина Селіцька.

 

Шлюби

3 лютого. Шл. Якуб Словінський – 20 років, Тереса Чарнецька – 16 років. Батьки молодого – шл. Юзеф та Маріана Словінські; батьки молодої – шл. Марцін та Зофія Чарнецькі. Свідки: шл. Теодор Нєсенський, вчитель Збризької парафіяльної школи та Фелікс Квятковський.

3 лютого. Сел. Григорій Скорий  - 20 років, Катерина Лукасевіч – 16 років. Батьки молодого – Онуфрій та Анна, батьки молодої – Василій та Катерина Лукасевіч. Свідки: сел. Григорій Верцімака та Ян Мельник.

17 лютого. Сел. Дем’ян Гуцалюк – 25 років, Францішка Баранів – 18 років. Батьки молодого – сел. Василій та Катерина Гуцалюки, батьки молодої – Миколай та Анна Баранів. Свідки: Антоній Станко та Дем’ян Мартинюк.

26 травня. Шл. Ян Остревський – 26 років, Павліна Яздовська – 24 роки. Батьки молодого – Павло та Юліанна Островські, батьки молодої – Давид та Маґдалена Єздовські. Свідки: шл.Антоній Ревінський та Теодор Нєсенський, вчитель Збризької парафіяльної школи.

29 жовтня. Шл. Ян Крушельницький – 20 років, Маріанна Чарнецька – 15 років. Батьки молодого – шл.Ян та Маріанна Крушельницька, батьки молодої – шл. Марцін та Зофія Чарнецькі. Свідки: шл. Фелікс Квятковський та Даніель Крушельницький.

31 жовтня. Шл. Юзеф Турський – 31 рік з м.Оринина. Петрунеля Сєдльнєцка – 24 роки. Батьки молодого – шл. Валентий та Маріанна Турські, батьки молодої – Ян та тереса з Більських Сєдльніцькі. Свідки: вельможні Францішек Яблонський та Теодор Нєсенський, вчитель Збризької парафіяльної школи.

3 листопада. Селянин Еліаш Кузик – 25 років, Маріанна Кендзерська – 20 років. Батьки молодого – сел. Теодор та Анна Кузики, батьки молодої – Шимон та Маріанна Кендзерські. Свідки: Ян Беґера та Григорій Верцімака.

 

Поховання

5 квітня. Шляхетний Ян Шиборовський, помер від пухлини. Шляхетної Елізабети Шиборовської, вдови, чоловік. 50 років.

14 квітня. Сел. Миколай Стахів, помер від przezuiębienia. Чоловік Гелени Стахів, вдови. 42 роки.

16 квітня. Немовля Валентій, син шляхетних Яна та Аґнєшки з Думанських Фуркевичів. (нар 16 квітня ц.р.)

19 квітня. Дитина Мацей, син селян Яна та Маріанни.

23 серпня. Шляхетна Апалонія Шезуцька, вдова по Антонію Шезуцькому. Померла від старості. 69 років.

22 листопада. Антоній, від гарячки, син селян Григорія та Анни Шимкових. 16 років.

29 грудня. Селянка Маріанна Пісоцька, померла під час пологів. вдова Дмитра Пісоцького.30 років.

 


 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар