середу, 20 липня 2022 р.

Метрична книга Збризького костелу за 1908 рік

Копія: ДАХмО, ф.17, оп.1, спр.291.

 

Хрещення

13 січня, Марія, донька селян Фоми та Катерини Величків. Хресні: сел.Станіслав Гарбузовський та Олена Хлипа.

23 березня, Адольф, син селян Михайла та Олени Березовських з х.Вигода. Хресні: сел.Вікентій Любонський та Аделія Березовська.

17 квітня, Едуард, син селян Сигізмунда та Олімпії Гржебовських з х.Вигода. Хресні: сел.Олександр Ростецький та Альбіна Подвисоцька.

3 червня, Кароліна, донька селян Антона та Емілії Білінських з х.Вигода. Хресні: сел.Олександр Ростецький та Кароліна Камінська.

27 липня, Кристина, донька селян Йосифа та Аполонії Деліховських. Хресні: австрійський підданий Франц Гранковський та Францішка Кубиха.

18 серпня, Павліна, донька селян Войцеха та Михалини Сітарчуків. Хресні: сел.Кароль Баран та Ольга Шиманська.

9 жовтня, Емілія, донька селян Михайла та Марії Стахів. Хресні: сел.Антон Барчук та Михалина Зимак.

9 жовтня, Михайло, син селян Станіслава та Анни Гарбузовських. Хресні: сел.Михайло Собків та Анна Фурман.

16 жовтня, Михайло, син селян Владислава та Францішки Деліховських. Хресні: Войцех Матковський та Аполоній Деліховський.

 

Шлюби

8 травня, селянин Антон Деліховський , 28 років, та Антоніна Олішевська, 18 років, обоє із м.Збрижа. Батьки молодого: сел.Людвик та Кароліна Деліховські; батьки молодої: сел.Фелікс та Теофіла Олішевські. Свідки: сел.Войцех Матковський та австрійський підданий Франц Гранковський.

12 жовтня, селянин Мартин Фурман, 22 роки із м.Збрижа, та селянка Анна Собко, 18 років із с.Сокиринці. Батьки молодого: сел.Костянтин та Кароліна Фурмани; батьки молодої: сел.Іван та Михалина Собківи. Свідки: сел.Антон Філевим та Франц Козловський.

26 жовтня, міщанин м.Кам’янця Адам Барчів, вдівець, 46 років, та селянка Вікторія Домбровська, 35 років з хутора Вигода. Батьки молодого: міщани Клементій та Аполонія Барчови; мати молодої Агнєшка Домбровська. Свідки: дворяни Вацлав Яворський та Людвик Парушевський


  Смерті

2 січня, Іван Фадей, син міщан Івана та Станіслави з Кресових Чайковських. 4 роки. Помер від крупи.

18 лютого, на х.Вигода дворянин Франц Парушевський, померлої дворянки Агнєшки Домбровської Парушевської чоловік. Мав 76 років, помер від старості.

10 травня, Петро Міхальський, міщанин м.Хотина, мав 52 роки, не одружений.

9 червня, селянка Марія Крушельницька, вдова по Антону Крушельницькому. Мала 60 років, померла від внутрішньої хвороби.

20 липня, на х.Вигода, Едуард, син селян Сигізмунда та Олімпії Гржебовських. 2 місяці, помер від чорної хвороби.

11 листопада, селянка Катерина Стахів, вдова по Йосифу Стахову, залишила сина Мартина та доньок: Францішку Коринович, Михалину Гуцуляк та Аделію. Мала 65 років.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар